A gyakorlat


Az együttérzés és a bölcsesség olyan, mint egy madár két szárnya – mindkettőre szükség van a repüléshez. A spirituális gyakorlat kibontakoztatja és megerősíti ezen minőségeket. A gyakorlat elvezet minket, hogy felismerjük saját benső éber-tudatosságunkat és jelenlétünket, valamint elhárítja az akadályozó erőket, melyek akadályozzák ezt a felismerést. Ez nem azt jelenti, hogy nem fogunk megpróbáltatásokkal szembenézni, vagy hogy nem fogunk szenvedni. Ez azt jelenti, hogy megtanulunk saját tapasztalataink szemtanújává válni kiegyensúlyozottsággal és nyitott szívvel, jobban jelenlévővé válunk önmagunk és mások számára is.

Cá lung gyakorlás

A Bön-nek vannak gyakorlatai a test, beszéd és tudat számára – a teljes személy részére. Nem számít, hogy számunkra új a meditáció vagy már évek óta gyakorlók vagyunk, a Ligmincha lehetőséget kínál, hogy felfedezzük a lényünk igaz természetében való pihenést. Ha valaki éppen most kezdi a gyakorlást, ajánljuk az ingyenes kurzusainkon való részvételt, itt (regisztráció szükséges). Tenzin Wangyal Rinpocse CyberSangha-jának felfedezését szintén javasoljuk , mely a gyakorlók egy online közössége. Ha már vannak tapasztalataink, vagy nagyobb támogatást keresünk, online kurzusainkat tudjuk ajánlani - Tenzin Wangyal Rinpocsével és más tanítókkal – melyek nagyobb elmélyülést és együttműködést nyújtanak. Végezetül, elvonulásokat nyújtunk, néhány napostól a több hétig tartóig, szerte a világon, sok különböző témában (akár személyesen, vagy online térben a Zoom-on).

A tanítások áttekintése


A Bön szentiratai többszáz kötetnyi könyvet töltenek meg. Ezek között több gyakorlat, tanítás és szertartás van, mint amit bárki el tudna sajátítani egyetlen élet alatt. E tanítások az élet minden aspektusát lefedik. Íme néhány a leggyakoribb tanítások közül, melyekben a Ligmincha közösségek részesülnek:

Javasoljuk, mielőtt bárki elkezdené az alábbi gyakorlatokat, vegyen részt A meditációs gyakorlás megkezdése című ingyenes kurzuson (a kurzus magyar nyelvű feliratozása folyamatban van, hamarosan elérhető lesz).