Telihold meditáció 2024 - 2025


Meditáció a telihold alatt

A 24 órás telihold meditáció egész évben – minden teliholdkor – zajló közösségi esemény, melynek során együtt gyakorolhatunk a világ összes Ligmincha közösségével. E nagyszerű alkalmakkor nem csak a magyar közösség gyakorlói segítenek, támogatnak minket gyakorlásunkban, hanem az egész nemzetközi közösség gyakorlói is. Minden egyes hónapban, mikor a Hold megtelik, megnyitjuk virtuális meditációs terünket, bárki számára, aki kedvet érez rá, hogy meditációban csatlakozzon másokhoz, tekintet nélkül vallási vagy spirituális hátterünkre.

A legközelebbi 24 órás telihold meditáció, mantra recitáció és kontemplációs légzőgyakorlat június 21. péntek 16 órától június 22. szombat 16 óráig tart. A gyakorlás témája: „A menedék önmagunkban való megtalálása”.

Minden egyes hónapban, a 24 órás ülés (magyar idő szerint) 16:00 órakor, angol nyelvű vezetett meditációval kezdődik. A 24 óra alatt bármikor – akár több alkalommal - is csatlakozhatunk a gyakorlókhoz és addig maradhatunk, amíg időnk engedi, viszont ha tudunk, gyakorlásunk sikeressége érdekében legalább 30 percig vegyünk részt. Minden ülés vezetett meditációja az adott ország (országok) anyanyelvén folyik, viszont ha szeretnénk követni a gyakorlatot, megtehetjük a magyarra fordított szöveg kíséretével (lásd: alább Segédanyagok a gyakorláshoz). A magyar nyelvű vezetett meditációra 20:30 -kor kerül sor, mely 22:00 -ig tart. A gyakorlás kb. 15 perc vezetett meditációval kezdődik, majd 7 percre megpihenünk a csendben, melyet 8 perc mantra hallgatás követ. Ezután a meditáció felfrissítése (kb. 5perc), majd ismét (7 perc) megpihenés a csendben és (8 perc) mantra hallgatás váltja egymást a következő rész kezdetéig (22.00 óráig).

Ez egy egyszerű csoportos meditáció, melyhez a Zoom-on keresztül lehet csatlakozni, ami mindenki számára nyitott és ingyenes tekintet nélkül vallási vagy spirituális hátterünkre, ám a részvétel regisztrációhoz kötött. A regisztrációt követően e-mailen kapjuk meg a csatlakozáshoz szükséges Zoom linket és a belépéshez való jelszót.

A Zoom programot a következő oldalról lehet letölteni: zoom.us/download . Ha már rendelkezünk Zoom applikációval, célszerű a meditációhoz való csatlakozás előtt frissíteni, a technikai problémák elkerülése végett.