Telihold meditáció 2023 - 2024


Telihold

A 24 órás telihold meditáció egész évben – minden teliholdkor – zajló közösségi esemény, melynek során együtt gyakorolhatunk a világ összes Ligmincha közösségével. E nagyszerű alkalmakkor nem csak a magyar közösség gyakorlói segítenek, támogatnak minket gyakorlásunkban, hanem az egész nemzetközi közösség gyakorlói is.

A legközelebbi 24 órás telihold meditáció, mantra recitáció és kontemplációs légzőgyakorlat szeptember 28. csütörtök 16 órától szeptember 29. péntek 16 óráig. A gyakorlás témája: „A féltékenység magunkhoz ölelése, a nyitottság kibontakoztatása”.

A gyakorlás része a “Az élet bölcsességgel és együttérzéssel való magunkhoz ölelése” című ingyenes, szintén egész évben zajló online programnak is.

A gyakorlás (magyar idő szerint) 16.00 órakor, angol nyelvű vezetett meditációval kezdődik. A 24 óra alatt bármikor – akár több alkalommal is csatlakozhatunk a gyakorlókhoz és addig maradhatunk amíg időnk engedi. A magyar nyelvű vezetett meditációra 20.30 -kor kerül sor, mely 22.00 -ig tart. A gyakorlás vezetett meditációval kezdődik, melyet 3-5 perc mantra recitálás, majd 10-15 perc kontemplációs légzőgyakorlat követ. Ezt követően a mantra recitálás és a kontemplációs légzőgyakorlat váltják egymást a következő rész kezdetéig (22.00 óráig).

A gyakorláshoz a Zoom-on keresztül lehet csatlakozni, ami mindenki számára nyitott és ingyenes, ám a részvétel regisztrációhoz kötött. A regisztrációt követően e-mailen kapjuk meg a csatlakozáshoz szükséges Zoom linket és a belépéshez való jelszót.

A Zoom programot a következő oldalról lehet letölteni: zoom.us/download . Ha már rendelkezünk Zoom applikációval, célszerű a meditációhoz való csatlakozás előtt frissíteni, a technikai problémák elkerülése végett.