A fényességes tudat felébresztése

A fényességes tudat felébresztése


Amikor problémákkal, fájdalommal küszködve vigasztalást vagy segítséget keresünk, legtöbbször kifelé tekintünk. Elutasítjuk saját tapasztalatainkat, elborítanak önmagnukkal szembeni kétségeink és előítéleteink. A segítség azonban sosem kívülről jön. Menedékre, támogatásra csak önmagunkban lelünk, abban, amik valójában vagyunk.

A benső menedék, igazi természetünk felismerése, amely az ősi tibeti tanítások szerint nem más, mint a létezés nyitott és tiszta tere. Ez a szüntelen mozgásban lévő, a problémák megoldására irányuló tudatunk számára azonban nem elérhető, kizárólag csak a teljes tudatosság képes a megtapasztalására. A nyitott éber-tudatosság az alapja minden gyógyításnak, ez a forrása a kreativitásnak, az örömnek, a szeretetnek, az együttérzésnek és az összes pozitív minőségnek.

E könyv része egy három részes sorozatnak, melyek a Három Kapu Program képzés alapját is nyújtják. A test, beszéd és tudat három kapuja közül a tudat kapuján keresztüli belépést mutatja be, a benső menedékhez, igaz önmagunkhoz.