A Covid 19 jelensége miatt, jelenleg a szangha (közösség) élet online térben zajlik, sok érdekes és értékes tanítás, közös gyakorlás (Zoom-on, Facbook-on lásd CyberSangha) formájában. Amint a vírushelyzet engedi, a fizikai térben is szervezünk majd közös gyakorlásokat, melyhez bárki ingyenesen csatlakozhat.

 


Közösségi gyakorlások

Minden közösség számára összetartó erőt képeznek a közös élmények, a közös tapasztalások és a hasonló érdeklődés. Az ugyanazon szellemi úton járó emberek számára a közös élmények elsősorban a közös gyakorlásból adódnak, melyek során a gyakorlók ereje, valamint a választott szellemi ösvényen való haladás iránti eltökéltsége összeadódik, s ezáltal egymást segítik, erősítik. Bármely gyakorló számára (mégha most nem is érzi úgy) eljöhet az idő, amikor szüksége lehet a gyakorló közösség együttes támogató erejére. Ezért, ahogy Tenzin Wangyal Rinpocse, úgy mi is mindenkit bátorítunk, hogy vegyen részt közös gyakorlásainkon, támogassuk, erősítsük egymás gyakorlatát.

 

Heti közösségi gyakorlások

Következő közös gyakorlásunkat a Zoom-on 2021. július 05. hétfőn 19.00 órai kezdettel tervezzük. A Kilenc Tisztító Légzést és a Cá Lung - ot fogjuk gyakorolni. A gyakorlás mindeki számára ingyenes és nyitott, ám a Zoom miatt regisztráció szükséges. A regisztrációt követően email-ben kapjuk meg a csatlakozáshoz szükséges Zoom linket.

 

 


„A test, beszéd és tudat éve”

2021-es egész éves, ingyenes online program

2021-es közvetítések, Élő beszélgetések, Egészség és Fitness, Lényegi útmutatás: személyes elmélkedések a dzogcsen szívlényegiségén, Imák és mantrák, Tudomány és Spiritualitás, Tibeti jóga

 

A tibeti hagyományban a test, beszéd és tudat a megvilágosodás három kapujaként ismert, a tibetiek számára ezek olyan eszközök, melyekkel a szellemi ösvényen való haladáshoz rendelkezünk. E kapukon keresztül vagy kilépünk és eltávolodunk igaz természetünktől vagy belépünk a lét teljességébe, megvalósítva és megnyilvánítva jelenlegi életünk képességeit, hogy mások javára váljunk.

 

 


Képekben