Tummo: a benső hő gyönyörének gyakorlata - gyakorlóelvonulás Tenzin Wangyal Rinpocsével


Rinpocse

Tummo gyakorlóelvonulás Tenzin Wangyal Rinpocsével január 21. - 23. között, melyet online követhettünk. Rinpocse a lengyel szangha szervezésében tummo tanítást ad. A részleteket lásd lejjebb. Regisztráció (angolul) az alábbi "Regisztrálok" menügombra kattintva lehetséges (ez a lengyel Ligmincha oldalára visz, ahol tovább görgetve az oldal aljára találjuk a regisztrációs felületet "Registration form"):

 

A Tummo gyakorlatáról

Tibetben a hagyományos Tummo elvonulások alkalmával olyan képességekre tettek szert az elkötelezett gyakorlók, amelyek a hétköznapi tudatosság számára szinte elképzelhetetlenek. Ilyen volt például, amikor a benső tűz felébresztésével és kitartó fejlesztésével képessé váltak arra, hogy nedves ruhájukat a téli hidegben is testük melegével szárítsák meg. A Tummo gyakorlatának azonban az ilyen képességek megszerzése nem célja, pusztán mellékterméke. Valódi célunk ebben a gyakorlatban, hogy az őseredeti benső hő felébresztésével felolvasszuk a karmikus elhomályosulásokat, amelyek a jelen pillanatban is megakadályozzák, hogy valódi önmagunkként éljük át létezésünket.
Tenzin Wangyal Rinpocse által átadott tanítások és a gyakorlatok segítségével az elvonulás során kapcsolódunk szívünkhöz és felfedezzük magunkban a teret, a nyitottságot és a lehetőségek korlátlan forrását. Lényegiségünkhöz és a tudat természetéhez kapcsolódva átalakíthatjuk életünket, hogy az örömtelibbé és értékesebbé váljon.
A meditáció mindennapjainkban történő gyakorlása gazdagabbá teszi kapcsolatainkat és segít minket abban is, hogy kreatívabb módon közelítsük meg munkánkat, megtanít bennünket arra, hogyan váljunk bölcsebbé és együttérzőbbé.

 

Az elvonulásról

Az elvonulás szervezője a lengyelországi Ligmincha. A gyakorlás online - a Zoom-on - keresztül minden érdeklődő számára elérhető.

 

A gyakorlás angol nyelvű, magyar nyelvű szinkrontolmácsolást igény szerint biztosítunk.

 

A tanítás és gyakorlás időbeosztása

Január 21.

 

16.00 - 17.15 Tanítás és gyakorlás Tenzin Rinpocsével
18.30 - 19.45 Tanítás és gyakorlás Tenzin Rinpocsével

 

Január 22.- 23.

 

14.00 - 15.30 Gyakorlás az instruktorral
16.00 - 17.15 Tanítás és gyakorlás Tenzin Rinpocsével
18.30 - 19.45 Tanítás és gyakorlás Tenzin Rinpocsével

 

 

(A PayPal fiókhoz bankkártya, emailcím és mobiltelefonszám szükséges, a személyes fiók néhány kattintással létrehozható: https://www.paypal.com/...)

 

Az online csatlakozáshoz szükséges Zoom információkat a lengyel Ligmincha küldi meg email-ben a regisztrált és visszaigazolt résztvevők számára.

 

A Zoom programot a következő oldalról lehet letölteni: zoom.us/download. Ha már rendelkezünk Zoom applikációval, célszerű a meditációhoz való csatlakozás előtt frissíteni, a technikai problémák elkerülése végett.