Beszámoló


Ukrajnai segítség – eddigi adományok és az adományösszegek felhasználása


2022. április

Beszámoló 1.

Ahogyan arról korábban hírt adtunk, Nemzetközi Ligmincha nemzetközi adománygyűjtéshez kapcsolódva a Ligmincha Magyarország is adománygyűjtő felhívást tett közzé, hogy közvetlen segítséget biztosítunk az Ukrajnából érkező és Ukrajnán belül háború elől menekülőknek.

A Nemzetközi Ligmincha és további nemzetközi Ligmincha közösségek – Ligmincha Ausztria, Ligmincha Finnország, Ligmincha Svájc francia nyelvű része, Ligmincha Peru - segítségének és az egyéni adományozók támogatásának köszönhetően 2022. április 8-ig összesen 3 690 000 Ft-ot (USD 10, 600) gyűjtöttünk össze az adományoknak elkülönített bankszámlára. A beérkezett pénzadomány segítségével a Ligmincha Magyarország többféle módon segíti az ukrajnai megszállás és a háború által érintett rászorulókat:

Beszámoló 4.
  • Szervezetünk kapcsolatban áll egy magyar (VÁRDA Hagyományőrző, Kulturális Egyesület) és egy ukrán (Kegyes Alapítvány: Kárpátaljai Elfelejtett Gyermekek Segítése) civil szervezettel, valamint egy nagykereskedelmi céggel (Mary-Ker Kft.). Ez utóbbitól kedvezményes áron tudunk tartós és egyéb élelmiszert vásárolni. Szangha társunk révén kapcsolatban állunk egy olyan civil csapattal is, akik rendelkeznek teherautóval, és kétheti rendszerességgel szállítanak a határra és Kárpátaljára segélyeket az arra rászorulóknak.
  • Ebben az együttműködésben a Ligmincha Magyarország egyelőre 2 szállítmányt támogatott: 2022 március 19-én egy kisebb gyermek ruhaadaggal járultunk hozzá a szállítmányhoz. Ekkor Kisvárdán és a határon túlon Ráton, Nagyberegen és Nagyszőlősön jártunk.
  • A második alkalommal 2022. április 2-án csaknem 400 000 forintnyi tartós élelmiszerrel járultunk hozzá a szállítmányhoz, melyet a Mary Ker Kft.-től szereztünk be. Itt Munkács, Beregszász és Nagyszőlős volt az úticél
  • A továbbiakban is folyamatos és szoros kommunikációt tartunk fent a fent említett civilekkel, így pontosan tudjuk, hogy kéthetente mire van leginkább szükség, ennek megfelelően szerezzük be az élelmiszereket és egyéb alapanyagokat, majd visszük azokat közvetlenül azokra a helyszínekre, ahol abból hiány van.
Beszámoló 5.

Fontosnak tartjuk a folyamatos és hosszú távú segítségnyújtást akkor is, amikor az emberek már belefásulnak a háborúba és az onnan érkező hírekbe. A jelenleg elhúzódni látszó háborúból menekültek most is, és valószínűleg sajnos még egy jó ideig számítanak a segítségünkre, így a folyamatos tájékoztatás mellett kérjük, ha tudjátok, a továbbiakban segítsétek munkánkat folyamatosan amennyiben lehetőségetek van rá. Köszönjük!

A beszámolót Balogh Balázs szanghatársunk készítette.

Korábbi felhívásunk itt olvasható: https://ligmincha.hu/segitsegnyujtas/

Információ a nemzetközi Ligmincha adománygyűjtő kampányáról: https://ligmincha.org/ligmincha-international-launches-a-fundraising-campaign-to-benefit-refugees-of-the-crisis-in-ukraine/

Pénzadományok a következő linken található adományszámlára fogadunk: https://ligmincha.hu/ukran-anyagi-segely/

Az adománygyűjtéshez most a könyvek vásárlásával is hozzájárulhatunk: https://www.facebook.com/ligmincha.hungary/posts/5197882413564744

Beszámoló 2. Beszámoló 6.