Kedves Gyakorlótársak, kedves Barátaink!


Béke gyertyák

Az ukrajnai háború humanitárius krízissé vált, családok szakadnak ketté, sokan veszítik el otthonaikat, és egyre több a halottak száma és Magyarországra is folyamatosan érkeznek a segítségre és ellátásra szoruló menekültek. Ez a tragédia mindenkit érint, mindannyiunkat mélyen megindít, elszomorít és cselekvésre késztet vallási hovatartozásától függetlenül.

Ebben a helyzetben Tenzin Wangyal Rinpocse és a Ligmincha is arra kér, illetve bátorít minden gyakorlót, és barátot, hogy csatlakozzon a közös imádkozásokhozhoz, gyakorlásokhoz, illetve cselekedjen és lehetősége szerint vegyen részt a segítségnyújtásban.

Vallási szervezetként a Ligmincha Magyarország igyekszik mindent megtenni, hogy a rendelkezésre álló erőforrásaival támogatást és segítséget nyújtson azoknak, akiknek erre a legnagyobb szüksége van most. Szervezetünk, csupán néhány aktív emberből áll, illetve egyelőre nem rendelkezünk központtal sem, ezért úgy döntöttünk, hogy közvetlenül működünk együtt menekültek ellátását és segítését végző szervezetekkel, elsősorban a Baptista Szeretetszolgálattal, így jövő héttől kezdődően elindítjuk számukra a felajánlások gyűjtését és szállítását.

Milyen módon segíthettek?


Természetbeni adományokkal

A Szeretetszolgálattal folyamatosan egyeztetjük a legszükségesebb adományokat, jelenleg a következőkre várjuk, várják:

 • 0,5 literes ásványvíz, 2dl-es ivólé
 • Készételek: bébiétel, tartós, szeletelt kenyér, vákuum csomagolt felvágott, vaj, májkrém, kenhető húskonzerv, azonnal fogyasztható egyéb konzervek, kis csokoládé, proteinszelet
 • Tisztálkodási és higiéniai szerek, pelenka, kis kiszerelésű fertőtlenítő kendő, nedves törlőkendő, intimbetét, papírzsebkendő
 • Csomagoláshoz alkalmas alufólia, füles nejlonzacskó
 • A gyűjtés helyszíne

  1078 Budapest, Hernád utca 8, 1. emelet 4. csengő (a Keletinél)

  Időpont

  2022.március 7. hétfőtől minden nap 09:00 – 17:00 óráig

  Kontaktszemély

  Balogh Balázs: +36 70 366 5307

  Amennyiben közvetlenül a Baptista Szeretetszolgálatnak szeretnétek eljuttatni a felajánlást, itt találjátok a további országos átvevőpontok listáját: bit.ly/gyujtopont-ukrajna

  Pénzbeli adománnyal

  A nemzetközi Ligmincha globális adománygyűjtés szervez, ehhez csatlakozik lokálisan a Ligmincha Magyarország is. Az összegyűlt adományokat egyben juttatjuk el a segélyszervezetnek. A pénzbeli adományokat erre a célra elkülönített bankszámlaszámra gyűjtjük.

  Tenzin Wangyal Rinpocséről

  Közös meditációk gyakorlások a szenvedőkért és halottakért, a mielőbbi békéért


  A nemzetközi Ligmincha és a helyi szanghák, így a Ligmincha Magyarország is rendszeres szervez online közös meditációkat és mantrázásokat. Ezeket a nemzetközi szintű gyakorlásokat a nemzetközi Ligmincha hamarosan a www.ligmincha.org oldalon teszi közzé.

  A Ligmincha Magyarország gyakorlásairól a mindig friss aktuális információ pedig a weboldalon található: https://ligmincha.hu/kozossegi-gyakorlas/

  Március 3-án, azaz holnap kezdődő online tibeti újévi ünnepségek gyakorlatai is a békéért és szenvedőkért folytatott imák és gyakorlások jegyében fog telni, erre az ingyenes eseménysorozatra az alábbi linken regisztrálhattok.

  Információ: https://ligmincha.org/events/losar-2022/

  Regisztráció: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYofuuhqD8qGtwCyfjdpQraAc3AD-NJ2SUS

  Kérjük kövessétek figyelemmel ligmincha.hu weboldalunkat, Facebook oldalunkat, illetve a cybersangha.net és a ligmincha.org oldalt a legfrissebb információkért.