Dr. Alejandro Chaoul-Reich


Alejandro Chaoul-Reich

Dr. Alejandro Chaoul- Reich 1989 óta tanulmányozza a tibeti tradíciót, a Rice Egyetemen doktorált és több mint 30 éve Jongdzin Tenzin Namdak Rinpocse, valamint Tenzin Wangyal Rinpocse senior tanítványa.

2000-ben elvégezte a Ligmincha Intézet 7 éves képzését, valamint tanulmányokat folytatott a nepáli Triten Norbutse kolostorban és az indiai Menri kolostorban is.

1995 óta Európában, valamint a tengerentúlon tanítja a cá lung és trulkor gyakorlatokat, illetve elvonulásokat vezet. 1999 óta ezeket a technikákat a texasi Houstonban lévő M.D. Anderson Rák Központ is oktatja az Integratív Orvoslás Programon belül. Ugyanitt Alejandro 25 éve kutatásokat is vezet a gyakorlatok rákbetegekre való hatásáról.

A houstoni Jung Központ Tudat Test Szellem Intézet alapítójaként új szemléletet honosított meg az egészségügyben dolgozók jóllétének érdekében, amely segít a stressz és a kiégés (burnout) kezelésében, valamint javítja az ellenállóképességet és táplálja az emberi szellemet.

Alejandro mindemellett a 3 Doors szervezet senior meditációs tanára, valamint Chöd Practice in the Bön Tradition Snow Lion, 2009. (A tibeti csö gyakorlat a bön hagyományban); a Tibeti jóga az egészségért és jóllétért Püski Kiadó, 2023. (Tibetan Yoga for Health & Well-Being, Hay House, 2018.); és a Tibetan Yoga: Magical Movements of Body, Breath & Mind Wisdom Publications, 2021. (Tibeti jóga: a test, légzés és tudat mágikus mozgásai) című könyvek szerzője.