A tibeti jóga az egészségért és jóllétért-könyv

Míg a jóga gyakorlása bevett szokássá vált az egészségért és jóllétért, a tibeti jóga még mindig titokzatosnak számít. A tibeti jóga, melynek jelentése "mágikus mozgások", gyógyítva a test-energia-tudat rendszert a teljes éber-tudatossággal, fejlesztheti a fizikai erőnket és támogathatja a pozitív érzelmi és mentális egészségünket. A Tibeti jóga az egészségért és jóllétért című könyvében Alejandro Chaoul PHD a tibeti gyógyászat és jóga öt alapvető légzésére fókuszál, valamint arra, hogy az ehhez az öt légzéshez tartozó speciális testmozgások hogyan kapcsolódnak a test öt csakrájához. A mozgásokról készült fotók mellett Chaoul egyszerűen és közérthetően vezet végig minket a fizikai gyakorlatokon. Megosztja a különböző kultúrában a napi gyakorlásról szerzett tapasztalatait, és kontextuális megértést ad a tibeti jóga történetéről azért, hogy teljes mértékben be tudjuk építeni ezt az ősi tanítást a mai modern életmódunkba.

Tibeti jóga az egészségért és jóllétért


"Alejandro Chaoul már tobb mint 25 éve a tanítványom. Az évek során megismertem őt. Teljesen elkötelezett a bön tanítások és gyakorlatok iránt mind elméleti, mind tapasztalati szinten. Emellett fontos szerepet vállal a Nemzetközi Ligmincha tevékenységeiben azáltal, hogy tanít, segédanyagokat ír a gyakorlatokhoz és tanításokhoz, vezeti a kutattási kezdeményezéseket és konferenciákat, illetve mindenben odaadással segít. Mindemellett Alejandro benne volt a 3Doors szervezet instruktorainak legelső csoportjában is, ma pedig már senior tanító.

Már szinte a kezdetektől fogva érdeklődést mutatott a Cá Lung és Trul Khor tibeti jóga iránt, képzését a nepáli Triten Norbutse kolostorban és az indiai Menri kolostorban mélyítette el szeretett tanítóim, Yongdzin Tenzin Namdak és Őszentsége Lungtok Tanpai Nyima vezetésével.

19994 óta dolgozom közvetlenül Alejandroval a tibeti jóga szövegeken és gyakorlatokon, támogatom a tanulmányait és képzéseit az Egyesült Államokban, Latin-Amerikában és európában. Továbbá, mivel mindkettőnket érdekel e jógagyakorlatoknak a gyógyító aspektusa, boldogan segítem őt abban, hogy eljuttassa ezeket az ősi gyakorlatokat kórházakba és más egészségügyi környezetbe, mind a kutatás, mind a klinikai gyakorlat területén.

A Tibeti jóga az egészségért és jóllétért című könyvben Alejandro Chaoul közérthetően mutatja be az A-tri Trul khor, vagy más néven Az A útmutatásának tibeti jógáját, amelynek átfogó, rövidített magyarázatát a Nemzetközi Ligmincha keretein belül állítottuk össze és tanítjuk 2007 óta.

Ezt a Ligmincha keretein belül tanított 16 A-tri Trul khor-t nagy lelkesedéssel fogadták a nyugati tanítványok az Egyesült Államokban és világszerte. Ez a könyv nagyszerű forrás lesz azok számára, akik szeretnének a tibeti jógáról tanulni, valamint a Trul khor gyakorlóknak szerte a világon.

Ahogy ez az utolsó fejezetekből egyértelművé válik, ez a könyv egy olyan forrásanyag a modern jógi számára, amely különböző módjait mutetja be annak, hogyan kapcsolódhatunka nyíltszívűségükhöz minden lény javára, akkor is, ha csak öt percünk van, vagy egy óránk. Váljanak ezek az alapelvek és gyakorlatok mindenki javára a nyugati világban is, ahogyan évszázadokon át a Himalájában is így volt!

-Gese Tenzin Wangyal Rinpocse