Támogassuk a Ligmincha Nemzetközi gyakorlócsoportjainak vezetőit


Első nemzetközi gyakorló elvonulás az umdzék részére, márciusra kitűzve


Marcy Vaughn

Az umdzék, vagyis a gyakorló csoportok vezetői, fontos szerepet töltenek be a Ligmincha szangháiban: bemutatják és vezetik a Tibeti Bön spirituális hagyomány gyakorlatait. A nemzetközi Ligmincha közösségben az umdzék 25 országban (köztük Magyarországon is) rendelkeznek azon felhatalmazással, hogy rendszeres online, illetve személyes gyakorlásokat és egyéb programokat tartsanak a saját anyanyelvükön.

Az ilyen szolgálatteljesítéshez szükséges képzés és elkötelezettség, alapvető. Azáltal, hogy támogatjuk őket fejlődésükben és gyakorlataik elmélyítésében, hozzájárulhatunk a helyi és az online gyakorlóközösségek egészségéhez és vitalitásához, megőrizve ezzel a Bön ősi tanításait és bemutatva őket kulturális helyénvalóságukban, hozzáférhető módon, a modern élethez alkalmazhatóan.

Reméljük, 2023-ban kimutathatjuk nagyrabecsülésünket és elkötelezettségünket a nagyobb támogatással azoknak, akik ebben a szerepben teljesítenek szolgálatot. Az első nemzetközi gyakorló elvonulás az umdzék részére Mexikóban, Valle de Bravoban lesz megtartva, márciusban, amihez a gyakorlatvezetőknek csak az utazási költségüket kell biztosítaniuk. Ezenkívül, a Serenity Ridge Elvonuló Központ is lehetőséget teremt az umdzék számára, hogy ott tartózkodjanak és gyakoroljanak a központban (szintén csak az utazási költség terhe mellett). Reméljük, hogy szert tehetünk ösztöndíj alapokra, ami rendelkezésre áll azon umdzék számára, akik azon gyakorlatok tanulmányozásában való elmélyedésre törekednek, Tenzin Wangyal Rinpocse tanításai alapján.

Azonban, ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, szükségünk van a pénzügyi támogatásotokra. Kezdeti célunk, hogy elérjük az 5000 dollárt. Köszönjük, ha fontolóra veszitek az adományozást ehhez a programhoz. Adományaitok segítenek kiterjeszteni és fenntartani a nemzetközi, a honi, valamint a helyi Ligmincha gyakorlócsoportokat, hogy sokak hasznára váljanak. Kérjük, hogy az adományozási formátum kitöltésénél írjátok be a (Comment) megjegyzés rovatba, hogy „umdze training”.

Az eredeti cikk itt olvasható: voiceofclearlight.org

Az umdze képzésről bővebben itt olvashattok: Mi az az umdze?