Irányítsuk a testet, a beszédet és a tudatot az élethez


Új egész éves, ingyenes online program indult 2022. március 17.-én


2022-es, 2023-as Közvetítések, Élő beszélgetések, Egészség és Fitness, Lényegi útmutatás: személyes elmélkedések a dzogcsen szívlényegiségén, Imák és mantrák, Tudomány és Spiritualitás, Tibeti jóga


Tűzgyűrű

Mindegyik ajánlat, mindenki számára ingyenes és nyitott . A részletes napirendet lásd alább.A tibeti hagyományban a test, beszéd és tudat a megvilágosodás három kapujaként ismert, a tibetiek számára ezek az egyedüli eszközök, melyekkel a szellemi ösvényen való haladáshoz rendelkezünk. E kapukon keresztül vagy kilépünk és eltávolodunk igaz természetünktől vagy belépünk a lét teljességébe, megvalósítva és megnyilvánítva jelenlegi életünk képességeit, hogy mások javára váljunk.

2021-es programunk segített felfedezni a bennünk lévő békeérzetet. Idén, ezen békesség alapjáról a gyakorlatot az élethez irányítjuk - a felébresztve a tiszta, pozitív cselekvést; megvalósítva igaz hangunkat; megnyílvánítva a minőségeket, hogy mások javára váljanak. Akár hosszú ideje meditáció gyakorló, akár kezdő, örömmel fogadjuk részvételét bármelyik, vagy akár mindegyik közvetítésen az egész év során. A 24 órás telihold meditációt kivéve, még regisztrációra sincs szükség. Egyszerűen követhetők az események Tenzin Wangyal Rinpocse Facebook oldalán.

További lehetőségek a részvételre.


A tervezet éves napirend

A Test Hónapja


(március 16. – április 14.)

Március 17. csütörtök 16.00 órától március 18. péntek 16.00 óráig : 24 órás Telihold Gyakorlat; „A tiszta, pozitív cselekvés felébresztése az elnyugodottság révén”.

Az esemény véget ért

Március 23. szerda 17:00 órától : Párbeszéd a Tudomány és Spiritualitás között:"Új ösvények a szabadság felé". Párbeszéd Eve Ekman, Bessel van der Kolk - a "The Body Keeps the Score" szerzője - Tenzin Wangyal Rinpocse és a házigazda, Alejandro Chaoul-Reich között. A téma, miként tudunk kiegyezni démonainkkal és felépülni egy trauma testet öltött érzelméből.

Megnézem a felvételt

A Beszéd Hónapja


(április 15. – május 13.)

Április 15. péntek 18:00 órától:"Igaz hangung erejének elérése" - tanítás és vezetett meditáció Tenzin Wangyal Rinpocsétől.

Megnézem a felvételt

Április 16. szombat 16.00 órától április 17. vasárnap 16.00 óráig: 24 órás Telihold Gyakorlat; „Igaz hangunk megvalósítása a csend révén”.

Az esemény véget ért

Április 26. kedd 18:00 órától: Párbeszéd a Tudomány és Spiritualitás között: "Biokognició és lélegzet: az egészség és a hosszúélet kiművelése". Élő, online párbeszéd Mario Martinez, Willa Blythe Baker, Tenzin Wangyal Rinpocse, és a házigazda, Alejandro Chaoul-Reich között.

Megnézem a felvételt

A Tudat Hónapja


(május 14. – június 11.)

Május 14.szombat 18:00 órától:"A határtalan kreativitás erjének elérése" - tanítás és vezetett meditáció Tenzin Wangyal Rinpocsétől.

Megnézem a felvételt

Május 15. szombat 16.00 órától május 16. vasárnap 16.00 óráig: 24 órás Telihold Gyakorlat; „A mások számára hasznos minőségek megnyilvánítása a teresség révén”.

Az esemény véget ért

Május 30. hétfő 18:00 órától: Párbeszéd a Tudomány és Spiritualitás között: "Segítheti-e a virtuális valóság meditációs gyakorlásunkat? Párbeszéd Linda Carlson, Sid Desai, Gese Tenzin Wangyal Rinpocse, és a házigazda, Alejandro Chaoul-Reich között.

Megnézem a felvételt

A Test Hónapja


(június 12. – július 11.)

Június 12. vasárnap 18:00 órától:"Lehetőségeink teljes kiaknázása: az akadályok eltávolítása a pozitív cselekvés útjából" - tanítás és vezetett meditáció Tenzin Wangyal Rinpocsétől.

Megnézem a felvételt

Június 13. hétfő 16.00 órától június 14. kedd 16.00 óráig : 24 órás Telihold Gyakorlat; „A tiszta, pozitív cselekvés felébresztése az elnyugodottság révén”.

Az esemény véget ért

Június 28. kedd 18:00 órától : Párbeszéd a Tudomány és Spiritualitás között:"Természetes ösvények a hosszú élethez". Élő, online párbeszéd Dr. Mauricio Obón Dent (a kardilógia osztályvezető főorvosa), Menpa (tibeti orvos) Phuntsog Wangmo, Tenzin Wangyal Rinpocse és a házigazda, Alejandro Chaoul-Reich között. A téma, az egészség és a hosszúélet titkának megértése.

Megnézem a felvéteét

A Beszéd Hónapja


(július 11. – augusztus 09.)

Július 11. hétfő 18:00 órától:"Lehetőségeink teljes kiaknázása: Az akadályok eltávolítása a beszéd útjából." - tanítás és vezetett meditáció Tenzin Wangyal Rinpocsétől.

Megnézem a felvételt

július 13. szerda 16.00 órától július 14. csütörtök 16.00 óráig: 24 órás Telihold Gyakorlat; „Igaz hangunk megvalósítása a csend révén”.

Az esemény véget ért

Július 19. kedd 18:00 órától: Párbeszéd a Tudomány és Spiritualitás között: "Ahogy élünk és lélegzünk: a lélegzet, mint a jóga-terápia alkotórésze". Élő, online párbeszéd Laura Schmalzl, Sat Bir Singh Khalsa, Tenzin Wangyal Rinpocse, és a házigazda, Alejandro Chaoul-Reich között.

Majdnem minden ötödik amerika felnőtt gyakorolja a jóga valamely formáját. A jóga egy ősi india gyakorlat, mely ászanákkal (testtartásokkal) és a pránajámával (légzőgyakorlatokkal) dolgozik, s melynek számtalan egészségügyi jótéteménye közismert. Tulajdonképpen hogyan segítenek a jóga alapú gyakorlatok tisztábban gondolkodni, érzelmeinket jobban kiegyensúlyozni és testtudatosságunkat fejleszteni? Képesek vagyunk-e a légzést a jóga egyik aktív alkotórészeként látni? A meghívott előadók klinikai és egyetemi szaktudásukra, valamint gyakorlói és tanítói tapasztalataikra támaszkodnak, amikor a jóga az egészségügyben betöltött lehetséges jövőjét, a test-beszéd-tudat gyakorlat fontosságát és a légzés kulcsszerepét vitatják meg.

Megnézem a felvételt

Július 20. szerda 18:00 órától: "Igaz hangunk felfedezése" címmel egy egész hónapon át tartó ingyenes interaktív online kurzus Aleezé Sattar Moss-szal, a Zoomon. Heti kisebb csoportos ülésekkel.

A Tudat Hónapja


(augusztus 10. - szeptember 07.)

Augusztus 10. szerda 18:00 órától: Tanítás és vezetett meditáció Tenzin Wangyal Rinpocsétől;

"Lehetőségeink teljes kiaknázása: A tudat akadályainak eltávolítása"

Megnézem a felvételt

Augusztus 11. csütörtök 16.00 órától augusztus 12. péntek 16.00 óráig: 24 órás Telihold Gyakorlat; „A mások számára hasznos minőségek megnyilvánítása a teresség révén”.

Az esemény véget ért

Augusztus 30. kedd 18:00 órától: Párbeszéd a Tudomány és Spiritualitás között:"A jelen pillant felé fordulva: Hogyan képes a teljestudatosság meglazítani a merev gondolkodásmódot" Párbeszéd Wendy Hasenkamp, Adam Hanley, Tenzin Wangyal Rinpocse, és a házigazda, Alejandro Chaoul-Reich között.

Megnézem a felvételt

A Test Hónapja


(szeptember 08. – október 07.)

Szeptember 08. csütörtök 18:00 órától: Tanítás és vezetett meditáció Tenzin Wangyal Rinpocsétől;

"Lehetőségeink teljes kiaknázása: A test állapotainak megérlelése"

Megnézem a felvételt

Szeptember 09. péntek 16.00 órától szeptember 10. szombat 16.00 óráig: 24 órás Telihold Gyakorlat; „A tiszta, pozitív cselekvés felébresztése az elnyugodottság révén”.

Az esemény véget ért

Újdonság! 2022.09.15. csütörtök "A tiszta, pozitív cselekvés felkelésének megengedése" címmel, ingyenes, interaktív online tanfolyam indult Anja Benesch vezetésével, mely négy csütörtöki alkalmat vett igénybe, 19:00 órai kezdettel, amit a Zoom-on keresztül követhettünk.

Szeptember 20. 18:00 órától: Párbeszéd a Tudomány és Spiritualitás között: élő online beszélgetés Dr. Stephan Rechtschaffen, Dr. Wenli Liu, Tenzin Wangyal Rinpocse, a házigazda, Alejandro Chaoul-Reich és más meghívott(ak) között. Melyek a legfrissebb trendek a természetes wellness módozatokban? Igazából, mennyire hatékonyak ezek? Mennyire fontos a tudat-test-lélek kapcsolata a jólléthez és a hosszú élethez?

Megnézem a felvételt

A Beszéd Hónapja


(október 08. – november 05.)

Október 08. szombat 18:00 órától: Tanítás és vezetett meditáció Tenzin Wangyal Rinpocsétől;

"Lehetőségeink teljes kiaknázása: A beszéd állapotainak megérlelése"

Megnézem a felvételt

Október 09. vasárnap 16.00 órától október 10. hétfő 16.00 óráig: 24 órás Telihold Gyakorlat; „Igaz hangunk megvalósítása a csend révén”.

Az esemény véget ért

A Tudat Hónapja


(november 06. - december 05.)

November 06. vasárnap 18:00 órától: Tanítás és vezetett meditáció Tenzin Wangyal Rinpocsétől;

"Lehetőségeink teljes kiaknázása: A tudat állapotainak megérlelése"

Megnézem a felvételt

November 07. hétfő 16.00 órától november 08. kedd 16.00 óráig: 24 órás Telihold Gyakorlat; „A mások számára hasznos minőségek megnyilvánítása a teresség révén”.

Az esemény véget ért

November 16. 18:00 órától: Párbeszéd a Tudomány és Spiritualitás között: Élő, online beszélgetés Jon Kbat-Zinn, Tenzin Wangyal Rinpocse és a házigazda, Alejandro Chaoul-Reich között.

Változtasuk meg a tudatunkat, enyhítsük fájdalmunkat: Hogyan működik a meditáció s fájdalom és a szenvedés feloldásában

Megnézem a felvételt

A Test Hónapja


(2022. december 06. – 2023. január 04.)

December 11. vasárnap 18:00 órától : Tanítás és vezetett meditáció Tenzin Wangyal Rinpocsétől; "Lehetőségeink teljes kiaknázása: Tiszta, pozitív cselekvés"

Megnézem a felvételt

December 07. szerda 16.00 órától december 08. csütörtök 16.00 óráig : 24 órás Telihold Gyakorlat; „A tiszta, pozitív cselekvés felébresztése az elnyugodottság révén”.

Az esemény véget ért

December 08. után 18:00 órától : Párbeszéd a Tudomány és Spiritualitás között: "Úrrá lenni életen és halálon". Párbeszéd Dr. Leslie Eisenberg, Dr. Tawni Tidwell, Gese Tenzin Wangyal Rinpocse és a házigazda, Alejandro Chaoul-Reich között.

Beszélget a tukdam-ról, a halált követő meditatív állapotról, melynek során a magasszintű gyakorlók esetében a test bomlása később, akár háromhéttel a halált követően indul el.

Megnézem a felvételt

A Beszéd Hónapja


(2023. január 05. – február 03.)

Január 05. csütörtök 18:00 órától: Tanítás és vezetett meditáció Tenzin Wangyal Rinpocsétől;"Lehetőségeink teljes kiaknázása: Igaz hangunkon való beszéd"

Megnézem a felvételt

Január 06. péntek 16.00 órától január 07. szombat 16.00 óráig : 24 órás Telihold Gyakorlat; „Igaz hangunk megvalósítása a csend révén”.

Az esemény véget ért

A Tudat Hónapja


(2023. február 04. - március 07.)

Február 05. vasárnap 16.00 órától február 06. hétfő 16.00 óráig : 24 órás Telihold Gyakorlat; „A mások számára hasznos minőségek megnyilvánítása a teresség révén”.

Az esemény véget ért

Február 18. szombat 17:00 órától: Tanítás és vezetett meditáció Tenzin Wangyal Rinpocsétől;

"Azon minőségek megnyilvánítása, melyek mások hasznára vannak"

Megnézem a felvételt