Öt Éves Képzés

Zsang Zsung Tapasztalati Átadás Első rész: NGÖNDRO

GESHE CHOEKHORTSHANG RINPOCSÉVEL és GESHE YUNGDRUNG GYATSOVAL

A tervek szerint az elvonulás élő magyar szimultán fordítás mellett követhető, valamint az előkészítő gyakorlatok magyar nyelvű segédanyagai is rendelkezésre fognak állni.

 

A magyar résztvevők számára további kedvezményt kaptunk a Nemzetközi Ligminchától, így a 6 napos elvonulás 95USD. Regisztrációnál a következő diszkontkód: HU95.Azt a 95USD ajánlást a 6 napra kihívást jelentő számotokra, de a részt vennétek és további előnyöket szeretnék kérni, akik angolul írják meg az egyiket, jelölték azt az egészet, ami a tudós ajánlatok tartalmazzák, és a leírást miért kell kérniük és további kedvezmények: sr .office @ ligmincha.org

Az elvonulásról
A Zsang Zsung Tapasztalati Átadás, a Jungdrung Bön dzogcsen tanítások központi eleme, például a Nemzetközi Ligmincha a Serenity Ridge-i elvonulóközpont éves téli elvonulásának szervezeti meg. Idén decemberben, egy új öt éves ciklus veszi kezdetét, az első részét a Ngöndro, vagyis az alapvető gyakorlatok, amelyek megalapozzák a dzogcsen ösvényén való haladásunkat. Az elvonulás mindenki számára elérhető lesz a Zoom-on.
A dzogcsent a legmagasabb szintű tanításnak tartják a Bönben és a Tibeti Buddhizmusban. A dzogcsen feltárja a valóságot, az ént is, mely eredendően tiszta, teljes és tökéletes. Itt nincs szükség az átalakításra (mint a tantrában) vagy a lemondásra (mint a szútrában), csak van arra, hogy felismerjük, ami valódi. Ily módon, szenvedésünktől függetlenül szabadul fel, és megvilágosodott természetünk spontán nyilvánul meg. A nézet, a gyakorlás és az életmód, mind az önfelszabadításon alapul, ami mindent megcsinál, hogy minden, ami a tapasztalatok felkel, úgy létezzen, ahogy éppen van: mohóság nélkül, viszolygás nélkül, vagy a fogalmi tudat részletesen való elveszítés nélkül.
Ez év decemberi elvonulást Geshe Choekhortshang Rinpocse vezeti, ő kalauzol minketa tanításokban, Geshe Yungdrung Gyatso pedig a meditációs gyakorlatokat vezeti majd.
A Ngöndro tanítások megalapozása a dzogcsen ösvényére való rálépést. A tanítás Első részén, vagyis a Ngöndron való részvétel, előfeltétele a tanítási cikluson való további részvételén, amely a következő években folytatódik. 2021 decemberében, a második részben Tenzin Wangyal Rinpocse tanít majd minket.
A Ngöndro teljes útmutatást ad arra, hogy miként szelídítsük meg, tisztítsuk meg és tökéletesítsük szenvedő tudatunkat a kilenc gyakorlaton keresztül. Habár a gyakorlatokat, például a Ngöndro-t alkotják, előkészítő vagy alapozó gyakorlatoknak nevezik, erősen miattuk sok gyakorlónak változik a fő gyakorlat. A Ngöndro felöleli a megszabadulás teljes ösvényét, gyakorlatai pedig egy életen át elkísér minket.

A gyakorlat hármas felosztása:
A Ngöndro magában foglalja a gyakorlatok háromszor hármas felosztását, vagyis együttvéve kilenc gyakorlatot alkot.

Az első hármas megszelídíti a gyakorló tudatát:
A szív megnyitása gurujógával
Elmélkedés az állandótlanságon
Vétkek beismerése

A második hármas megtisztítja a gyakorlót:
A bódhicsitta kibontakoztatása (legvégső együttérzés)
Oltalomért folyamodás és a nagylelkűség beteljesítése
Mandala felajánlás

A harmadik hármas beteljesíti a gyakorlót:
Tisztítás mantra által
Az illuzórikus test felajánlása cok-ként
Áldások kérése

Mindenkit szeretettel meghívunk, hogy vegyen részt e különleges elvonuláson, mindazon gyakorlókat is, akik már megkapták az Első részt: a Ngöndro tanítását, egy korábbi ciklusban. Mindenki, aki részt vesz, a következő alkalommal, 2021 decemberében, részt vehet a Zsang Zsung Tapasztalati Átadás második részében Tenzin Wangyal Rinpocsével, amely szintén elérhető lesz online.

Programterv:
december 27. (vasárnap) –december 31. (csütörtök)
14:00 - 15:00 (27.-ét kivéve) Gyakorlás
15:30 - 16:45
Tanítás 17:15 - 18:15 Gyakorlás
19.30 - 20: 45
Tanítás 21:15 - 22:15 Gyakorlás

Január 1. (péntek)
14:00 - 15:00 Gyakorlás
15:30 - 16.45
Tanítás 17:15 - 18:15 Gyakorlás
18:15 Zárás

A TANÍTÓKRÓL
Geshe Nyima Woser Choekhortshang Rinpocse Prágában él, jelenleg egyetemi adjunktusként dolgozik a prágai Charles Egyetem Dél- és Közép-Ázsia Tanszékén. A nepáli Dolpo régióban született. 2008-ban szerezte meg a geshe fokozatot az Észak-Indiában található Menri Kolostorban. Abban az időben Őszentsége a 33. Menri Trizin titkáraként, és három évig a Menri kincstárnokaként teljesített szolgálatot. Choekhortshang Rinpocse több akadémiai kutatást folytatott, számos konferencián vett részt, közreműködött tibeti tudományos publikációkban, valamint könyvek szerkesztésében és kiadásában is részt vett. 2017-ben a Prágai Charles Egyetemen megkapta a doktori diplomáját. Rendszeresen ad tanításokat a Ligmincha szangháinak. A Ligmincha Magyarország meghívására már számos tanítást adott a magyar gyakorlóknak.

Geshe Yungdrung Gyatso a Ligmincha Lengyelország rezidens lámája, a Chamma Ling Lengyelország elvonulóközpontban, a Varsóhoz közeli Wilgában. Nepálban a Dolpo régióban született, 2009-ben szerezte meg a geshe fokozatot a nepáli Triten Norbutse kolostorban. Ez idő alatt ellátogatott Európába, a csam táncokat bemutató csoport tagjaként. Miután megszerezte a geshe fokozatot, ismét meghívták több európai országból, ahol nyilvános előadásokat és tanításokat tartott, Bönpo tormákat készített, szertartási és csam táncokat vezetett. A Triten Norbutse Katmandun, Nepálon kívüli vezetőségének tagja volt. 2015-ben Tenzin Wangyal Rinpocse meghívására Lengyelországba érkezett, hogy a Chamma Ling hivatalos rezidens lámája legyen. Európaszerte ad tanításokat.

INFORMÁCIÓ ANGOLUL:   https://ligmincha.org/.../winter-retreat-experiential.../2021. szeptember Tenzin Wangyal Rinpocsét jövő év szeptemberében várjuk ismét Budapestre, ami azt jelenti, hogy a Dawa Gyalcen Ötrétű tanítását adja át nekünk 2021. szeptember 3-4-5-én.