Őszentsége a 34. Menri Trizin


Őszentsége Lungtok Dawa Dhargyal Rinpocse

Őszentsége Lungtok Dawa Dhargyal Rinpocse , a 34. Menri Trizin, a Bön jelenlegi szellemi vezetője és az indiai Dolanjiban található Menri Kolostor apátja. Őszentségét 2018. január 1-én választották ki a 34. Menri Trizinnek, ami egy életre szóló kinevezés.

Őszentsége 1972. november 29-én látta meg a napvilágot a tibeti Amdo-ban. 17 éves korában vált szerzetessé, az amdo-i Gamal Kolostorban, majd 18 éves korában csatlakozott a Gamal Kolostor Bön Dialektikus Iskolájához. 24 éves korában megszerezte a gese fokozatot a Gamal Kolostortban.

1994-ben alkalma nyílt személyesen találkozni Őszentsége Lungtok Tenpai Nyima Rinpocsével, a 33. Menri Trizinnel, amikor Őszentsége első alkalommal utazott Tibetbe száműzetése óta, s ekkor a Dawa Dargye Wangpo nevet adományozta a fiatal szerzetesnek. Aztán 1997-ben, 25 éves korában - a fiatal szerzetes elhatározta - hogy a Menri Kolostorban folytatja tanulmányait, melyet Őszentsége a 33. Menri Trizin és Őeminenciája Yongdzin Lopön Tenzin Namdak Rinpocse újból megalapított, az indiai Himanachal Pradeshben. Attól kezdve elsősorban Őszentségétől a 33. Menri Trizintől és Menri Lopön Trinley Nyima Rinpocsétől tanult. 2012-ben, Menriben megszerezte második gese fokozatát.

Geshe Dawa Dargye Wangpo sok éven át szolgálta a 33. Menri Trizint, valamint kézben tartotta a fontos feladatokat a Menri Kolostorban, ideértve a kincstárnokságot, a fegyelmi rendet, és a legutóbbi időkig a Yungdrung Bön Kolostor Központi Társaság főtitkárának feladatait.

2018-ban Bönpo-k gyűltek össze az egész világról a Menri Kolostorban, hogy megünnepeljék a 34. Menri Trizin kiválasztását. Sok gese neve felmerült lehetséges választottként, hogy a 34. Menri Trizin legyen. 2018. szeptember 6-án történt meg a formális nagy trónra emelési ceremónia Menriben, amikor is Geshe Dawa Dargye Wangpo Őszentsége Lungtok Dawa Dhargyal Rinpocse néven vált ismerté. Őszentsége Lungtok Dawa Dhargyal Rinpocse a Yungdrung Bön vezetőjének való csodálatos kiválasztása nagy öröm számunkra.

Őszentsége a 34. Menri Trizin és Khenpo Tenpa Yungdrung Rinpocse