Gyerung Nangzser Löpo

Gyerpung Nangzser Löpo elismert tudós és gyakorló volt, aki a nyolcadik században élt. Ő volt az első, aki írásba foglalta a Zsang Zsung Nyen Gyü-t (Zsang Zsung Szóbeli Átadást), a legnagyobb tisztelettel övezett Bön dzogcsen tanítások egyikét, melyet mesterétől Tapihricától kapott.

Nangzser Löpo Zsang Zsung kiemelkedő családjába, a Gurib családba, tartozott, egy fontos családba mely számos Bön vonaltartó előddel rendelkezett. Tanításokat kapott Dawa Gyalcentől. Zsang Zsung Meri jidamjának gyakorlatán keresztül hatalmas erőre tett szert, majd Ligmincha Király udvari papjává vált. Azonban, Nangzser Löpo-ban hatalmas ereje és hírneve miatt túl nagyra nőtt a büszkeség, melynek leküzdésében Tapihrica segítette, miután elérte a szivárványtestet, fiatal fiú alakjában jelent meg Nagzser Löpo-nak, kétségbe vonva önnön természetének megértését, és megszabadította finomszintű elhomályosulásaitól.

A fenti tangka azt a pillanatot mutatja be, amikor Nangzser Löpo elérte a végső megvalósítást és spontán megalkotott egy odaadó imát együttérző mestere, Tapihrica, segítségül hívásához, aki fehér fényben sugárzó buddhaként jelent meg fölötte az égen.