A szakrális test felébresztése - elvonulás Tenzin Wangyal Rinpocsével


Online a Zoom-on 2021. november 5. - 7.
A Ligmincha Magyarország szervezésében

Banner

Szeretettel meghívunk mindenkit, hogy csatlakozzon a hétvégi elvonuláshoz, melyen Tenzin Wangyal Rinpocse vezetésével végzett meditáció és gyakorlás segítségével lehetőségünk lesz, önmagunkba tekinteni, hogy megleljük a kincset, ami hétköznapi tapasztalásaink elől rejtve van. A gyakorlás során fizikai testünk kapuvá válik, melyen keresztül kapcsolatba léphetünk önmagunk legmagasabb szintű aspektusával. A tudatra, a légzésre, és a fizikai mozgásra való összpontosítás összehangolásával, egyszerű, azonban erőteljes gyakorlatokat tanulhatunk meg. Ezen gyakorlatok segítségével megnyithatjuk testünket és feloldjuk az akadályokat, amelyek megakadályoznak minket a bennünk lévő határtalan szent tér, a benső menedék felismerésében. Az elvonulás és a gyakorlások során felfedezhetjük a benső menedéket, valamint a teresség, az éber-tudatosság és a szívbéli melegség ajándékait, melyek gyógyulást és jótéteményt hoznak, nem csak nekük, hanem a körülöttünk lévőknek is, akikkel kapcslatban vagyunk.

Az elvonulás során Tenzin Wangyal Rinpocse az ősi cá lung gyakorlatokról ad tanítást. E gyakorlatokat több ezer éve alkalmazzák a finomszintű energia-test központjainak és csatornáinak megnyitására, felébresztésére. A gyakorlatok segítségével növelhetjük fizikai állóképességünket, mentális jóllétünket és spirituális fejlődésünket. A kellemetlen érzelmek és egyéb elhomályosulások tisztításával, megnyílhat az a tér, amelyből az öröm, a szeretet, az együttérzés, az egyensúly és a többi megvilágosodott minőség megnyilvánul.

A gyakorlatokról

A cá lung, a bön Anyatantrából származó ősi jógikus gyakorlatok sora, amely egyensúlyt hoz, illetve harmóniát teremt fizikai testünkben, energiánkban és tudatunkban. Az elvonulás alatt, a gyakorlatok segítségével a finomszintű test szakrális felépítéséhez kapcsolódunk és megtanuljuk, hogy miként irányítsuk az energia-szeleket a finomszintű csatornákon keresztül. A cá lung gyakorlatok megnyitják a csatornákat és a csakrákat, lehetővé téve az energia-szelek egészséges áramlását. A gyakorlatokat egyszerű elsajátítani, kortól és nemtől függetlenül bárki számára alkalmasak.

A video magyar felirattal nézhető.

A cá lung gyakorlatok három szintje

Külső cá lung gyakorlat:

Elsősorban fizikai szinten fejti ki hatását, az egyszerű mozgás- és légzőgyakorlatokon keresztül egyensúlyozza ki a test energiáit.

Belső cá lung gyakorlat:

A légzés és a finomszintű energia szintjén hat, azáltal, hogy figyelmünket az öt csakra, valamint a központi csatorna megnyitására helyezzük.

Titkos cá lung gyakorlat:

Finomszintű fényvizualizációkat használunk a csakrákkal és a központi csatornával, ekként harmonizáljuk a tudatot, majd megpihenünk a tudat természetében.

Valamennyi cá lung gyakorlat bensőleg integrálja és egyensúlyozza ki az öt elemet: föld, víz, tűz, szél és tér.

E gyakorlatok kiegészítik a meditációs gyakorlatokat, különösen a dzogcsent, a tibeti bön hagyomány legmagasabb szintű tanítását. Gyakran végezzük őket más gyakorlatok előtt, amitől azok elmélyültebbek és stabilabbak lesznek. A külső cá lung gyakorlat a Ligmincha központokban és gyakorlócsoportokban előszeretettel végzik. Így a Ligmincha Magyarország is rendszeresen biztosít közösségi gyakorlásokat melyeken lehetőség van elmélyíteni eme kiváló gyakorlatot.

A könyv borítója

Az elvonuláshoz és az egyéni gyakorláshoz ajánlott tanulmányozni Tenzin Wangyal Rinpocse A szakrális test felébresztése című könyvét.

Az elvonulás angol nyelvű magyar, spanyol, orosz, szlovák, portugál, illetve további nyelvekre (egyeztetés alatt) történű szinkronfordítással. A helyi gyakorlatvezető által végzett gyakorlás magyarnyelvű.

Az elvonulás a Zoomon lesz követhető. A regisztrált és visszaigazolt résztvevők a megadott emailre kapják meg a csatlakozáshoz szükséges linket az elvonulást megelőző napokban.

A Zoom programot a következő oldalról lehet letölteni: zoom.us/download . Ha már rendelkezünk Zoom applikációval, célszerű az elvonulás napján frissíteni, a technikai problémák elkerülése végett.

A program (magyar idő szerint)

November 5. péntek
 • 15.30 - 16.45 Tanítás Rinpocsétől
 • 16.45 - 17.15 Szünet
 • 17.15 - 18.15 Gyakorlás a helyi gyakorlatvezetők egyikével
 • 18.15 - 19.30 Szünet
 • 19.30 - 20.45 Tanítás Rinpocsétől
November 6. szombat
 • 15.30 - 16.45 Tanítás Rinpocsétől
 • 16.45 - 17.15 Szünet
 • 17.15 - 18.15 Gyakorlás a helyi gyakorlatvezetők egyikével
 • 18.15 - 19.30 Szünet
 • 19.30 - 20.45 Tanítás Rinpocsétől
 • 20.45 - 21.00 Rövid szünet
 • 21.00 – 22.00 Gyakorlás a helyi gyakorlatvezetők egyikével
November 7. vasárnap
 • 16.30 - 17.45 Tanítás Rinpocsétől
 • 17.45 - 18.15 Szünet
 • 18.15 - 19.15 Gyakorlás a helyi gyakorlatvezetők egyikével
 • 19.15 - 19.45 Szünet
 • 19.45 - 21.00 Tanítá, majd az elvonulás zárása