A kilenc tisztító légzésről dióhéjban


Mit adhat nekünk, ha nem akarunk Bön gyakorlóvá válni?


Legfontosabb, hogy javíthat a közérzetünkön. Jobban, felszabadultabban érezhetjük magunkat, ami kihat környezetünkre is. A gyakorlat során szembenézünk nehézségeinkkel, ugyanakkor nem ítéljük meg őket, nem keresünk megoldást rájuk, egyszerűen csak tudatosítjuk szőnyeg alá söpört, megoldatlan problémáinkat, és e gyakorlat segítségével megszabadulhatunk nyomasztó terheinktől. Az életünkben elénk táruló megpróbáltatásokat könnyebben vehetjük. Kedvet csinálhat, hogy megismerjük a Bön-ben rejlő mélységes kincseket.

Mit adhat nekünk, ha Bön gyakorlók vagyunk?


(Az előbb említetteken kívül) elsősorban, előkészít, ráhangol minket a további gyakorlatok végzésére, melyekkel így mélyebben tudunk kapcsolódni. Ha kellő tudatossággal végezzük, feltárul előttünk ennek a gyakorlatnak a rendkívül egyszerűsége ugyanakkor végtelen mélysége is. E gyakorlat keltette elnyugodottságba való belepihenés során – a test-beszéd-tudat három kapujának valamelyikén - be tudunk lépni a benső menedékbe, össze tudunk kapcsolódni igaz önmagunkkal, vagyis buddha-természetünkkel, így a legmagasabb megvalósítás állapotába juthatunk.

Csatornák

A fentiekben a feltételes mód használata azt jelenti, hogy garantáltan, csak a kellő figyelemmel végzett rendszeres gyakorlással érhetünk el tartós eredményt. Ugyanakkor már az első gyakorlás során is megérezhetjük, hogy felszabadultabbak, nyugodtabbak vagyunk, jobban érezzük magunkat. Így hát mindenkit arra bátorítunk, ismerje meg, vagy ha már ismeri, mélyítse el ezt a páratlanul értékes gyakorlatot.