A 3 Doors Akadémia Magyarországra érkezik


A Három Kincs Völgye
Kedves Gyakorlótársak, Kedves Barátaink!

Örömmel adunk hírt róla, hogy A 3 Doors szervezet programjának, a harmadik alkalommal megszervezett Európai 3 Doors Akadémiának helyszíne 2023. és 2026. között Magyarország lesz. A program szervezője a 3 Doors szervezet.

Az előakadémiai elvonulásra 2023. márciusában, majd az akadémiai program elvonulásaira 2023. szeptemberétől fél évente kerül sor Bátonyterenyén, a Három Kincs Völgye elvonulóközpontban.

Előakadémai elvonulás 2023. március 22-26.

Három Kincs Völgye, Bátonyterenye

Békére lelni a zavaros időkben: A 3 Kapu bölcsességének megnyilvánítása

A bizonytalanság és egy globális válság idejét éljük. Vajon hogyan lelhetünk békére e kihívások közepette? Az ősi tibeti tanításokon alapuló 3 kapu gyakorlatok segítségével befelé fordulhatunk és felfedezhetjük valódi természetünket, amely végső menedéket és támogatást nyújt mindennapi életünkben.

Az elvonuláson résztvevők megtapasztalhatják a benső elnyugodottságot, csendet és terességet, amelyek kapuként szolgálnak igaz lényegiségünkhöz.

3Kapu zászló

Az elvonulás során egyszerű, mindenki számára követhető, a légzéssel, a hanggal és a test energiacsatornáival történő gyakorlatokat tanulunk meg. A gyakorlás segítségével fellazítjuk és feloldjuk a fizikai, energetikai és tudati elzáródásokat. Ezáltal felébresztjük magunkban a megingathatatlan és szüntelen magabiztoságot, melynek segítségével a zavaros idők hullámait meglovagolhatjuk.

Az elvonulásra szeretettel várják azokat, akik még nem ismerik a 3 Kapu gyakorlatokat. A részvétel azonban azok számára is hasznos, akik már régebb óta gyakorolnak és szeretnék elmélyíteni gyakorlásukat, hogy annak finomabb szintjeit is megtapasztalhassák.

Ez az elvonulás a Három Kapu Európai Akadémia program bevezetéseként szolgál*, és remek lehetőséget kínál a 3 Doors tanárokkal való találkozásra. Az elvonulást Raven B. Lee senior 3 Doors tanító, valamint az európai 3 Doors tanítók Karolina Seltenheim, Walter Hofmann és Nicolas Gounaropoulos vezeti.

Az elvonulás angol nyelvű, így a részvételhez megfelelő szintű angol nyelvtudás szükséges.

*A részvételnek nem feltétele a teljes akadémiai programra való jelentkezés.

Részvételi díj:

  • Early Bird ár (2023. február 15. előtt): 205 €
  • Normál ár: 240 €
  • Kedvezményes ár: kérjük, a lehetőségekről érdeklődj a regisztrációs űrlapon*.

(a szállás és az étkezés költségét nem tartalmazza)

* Ez egy páneurópai elvonulás, és a szervezők tisztában vannak az európai jövedelmi szintek eltérő skálájával. A szervezők arra törekednek, hogy mindenki, aki szeretné megtapasztalni az elvonulás jótéteményeit, csatlakozhasson az anyagi körülményeitől függetlenül. Ezért adott számú kedvezményes hely is rendelkezésre áll. A kedvezményes részvétel iránti igényeket, eseti alapon, a szervező a regisztráció sorrendjében bírálja el. Ha szeretnél erről többet megtudni, kérjük regisztrálj és kövesd az angol nyelvű regisztrációs űrlapon található útmutatást. A regisztrációs űrlap kitöltése fizetési kötelezettséget nem jelent.

A 3 Doors Akadémiáról


Az Akadémia egy két és fél éves program, amely összesen 6-szor egyhetes elvonulásból áll. Az elvonulásokon, illetve az elvonulások közötti időszakokban a résztvevők elmélyítik gyakorlásukat, miközben tapasztalataikat megosztják, és a közösség támogatásával és gyakorlatok erejével feldolgozzák azokat. A program aktív és folyamatos elkötelezettséget, valamint nyitottságot igényel az önreflexióhoz, az árnyékrészeinkkel való találkozáshoz.

Mindez időnként kihívást jelent, mivel az önmagunkkal való szembenézés sokszor zavarba ejtő és alázatot kíván meg. Ez a folyamat azonban egyben örömteli és felszabadító is, hiszen korlátaink meghaladásával megtapasztalhatjuk valódi természetünk bőséges forrásait.

A programban résztvevők egy olyan úton indulnak el, amelyen haladva felfedezhetik, hogy a meditáció, a gyakorlatok és a közösség ereje miként támogatja a mélyebb szintű önmegismerést, a személyes átalakulást és a mások javát szolgáló cselekedetek megnyilvánítását.

A program angol nyelvű, így megfelelő szintű angol nyelvismeret szükséges a részvételhez.

A 3 Doors szervezetről és gyakorlatokról


A 3 Doors (A 3 Kapu) egy nemzetközi nonprofit szervezet, amelynek célja, hogy a bölcsességen és együttérzésen alapuló meditációs gyakorlatok alkalmazásával átalakulást indítson el a gyakorlók és közösségeik életébe.

A szervezetet 2010-ben Tenzin Wangyal Rinpocse alapította és azóta a 3 Doors gyakorlóközössége folyamatosan bővül. E közösség elkötelezte magát amellett, hogy támogassa a mások jóllétét szolgáló természetes emberi hajlam kibontakozását.

A szervezet kutatócsoportja különböző mindfulness-kutatási kezdeményezésekben is részt vesz, hogy a 3 Kapu meditációs módszerének az egészségre és jóllétre gyakorolt hatását kutassa. A 3 Doors programok végzősei közül többen aktívan foglalkoznak azzal, hogy miként tehetik élővé a gyakorlatban az együttérző gondoskodást és a tudatos vezetést saját közösségeiken belül.

A 3 Doors világszerte kínál meditációs tanításokat, online programok és személyes elvonulások formájában. Hosszabb programok egyike a 2 és fél éves akadémiai program Európában, Latin-Amerikában és Észak-Amerikában, valamint a 9 hónapos „Compassion Project” (Együttérzés projekt). A programokon a testet, beszédet és tudatot harmonizáló tibeti meditációs módszereket tanítanak, ezzel segítve, hogy az emberek kapcsolódhassanak igaz, kreatív természetükhöz.

Az alapvető gyakorlatok a bön buddhista hagyományból származnak. A gyakorlatok tanítása olyan módon történik, hogy azok a mindennapi életben is relevánsak és végezhetőek legyenek. Az alapvető 3 Doors gyakorlatok közé tartozik a benső menedék meditáció, a cálung, az öt harcos szótag, a kilenc tisztító légzés gyakorlata, valamint Dawa Gyaltsen ötrétű tanítása.