Őszentsége Lungtok Dawa Dhargyal

A 34. Menri Trizin

Őszentsége Lungtok Dawa Dhargyal Rinpocse, a 34. Menri Trizin, a Bön jelenlegi szellemi vezetője és az indiai Dolanjiban található Menri Kolostor apátja. Őszentségét 2018. január 1-én választották ki a 34. Menri Trizinnek. Ez egy életre szóló kinevezés.

 

 


Őszentsége Lungtok Tenpai Nyima

Őszentsége Lungtok Tenpai Nyima, a 33. Menri Trizin, a Bön hagyomány szellemi vezetője az egész világon, valamint az indiai Dolanji-ban található Menri Kolostor apátja volt parinirvánába térésének időpontjáig (2017. szeptember).

 

 


Lopön Sangye Tenzin Rinpocse

A kíváló Bön mester Lopön Sangye Tenzin Rinpocse (1917-1978lopön volt, vagyis Menri Kolostor (India) legfőbb tanára. A szútra, a tantra és a dzogcsen kiváló mesterévé vált. Teljesen egyszerű életet élt, sok időt töltött magányban, mégis, sokan tekintették nemzedéke legnagyobb tudósának.

 

 


Őeminenciája Yongdzin Tenzin Namdak Rinpocse

Yongdzin Rinpocse
Őeminenciája Yongdzin Tenzin Namdak Rinpocse a Bön hagyomány legmagasabb fokozatú tanára, és úgy tartják, hogy ő a jelenleg világon élő, a Bön hagyományt legmélyebben ismerő tudós.

 

 


Őeminenciája Menri Lopön Trinley Nyima Rinpocse

Trinley Nyima
Őeminenciája Menri Lopön Trinley Nyima Rinpocse a Dolanji-ban (India) lévő Menri Kolostor  lopön -je, vagyis vezető tanítója.
Dolpo-ban született, Nyugat-Nepál egy távoli területén, családneve "Yangton", melynek származása visszavezethető Yangton Sherab Gyaltsen-hez, a 11. század híres dzogcsen és tantrikus mesteréhez.

 

 


Khenpo Tenpa Yungdrung Rinpocse

Khenpo Tenpa Yungdrung Rinpocse
Khenpo Tenpa Yungdrung Rinpocse a Kathmanduban (Nepál) lévő Triten Norbutse Kolostor apátja (khenpo -ja), amely a Tibeten kívüli két fő kolostor egyike.

 

 

 


Tenzin Wangyal Rinpocse

TWR
Geshe Tenzin Wangyal Rinpocse a Ligmincha Intézet alapítója és szellemi vezetője, széles körben ismert könyvek szerzője, és magasan tisztelt tanító az Egyesült Államokban, akinek Mexikóban és Európában is számos tanítványa van.

 

 

 


Tulku Pondse Jigme Tenzin (Jorge René Valles Sandoval)

Tulku Podme Jigme Tenzin
Tulku Podme Jigme Tenzin - Jorge René Valles Sandoval néven született, 1996. augusztus 17-én Chihuahua-ban (Mexikó) - akit Lopön Sangye Tenzin Rinpocse (1917-1978), a nagy Bön mester reinkarnációjának tekintenek.

 

 


A Bön Menedékfa

 

A Bön Menedékfa